עוז קורן על נפלאות הכשרון

עוז קורן על נפלאות הכשרון

לפני כמה ימים סיפרתי לכם על הבוט שרכשתי ובניתי עבור המהלך השיווקי הבא שלנו, ועל כך שעליתי על באג כלשהו והעברתי את הנושא לטיפול. כרגע אני עדיין מחכה לעדכון סופי כדי לסמן וי על המשימה הזו ולהתקדם הלאה, כי 95% מהקמפיין השיווקי כבר מוכן. 

בנוסף, כבר ביצעתי אתמול שיחה ראשונית עם חברת ניהול הקמפיינים שלי וברגע שאקבל את העדכון לגבי הבוט, אוכל כבר לצאת לדרך. מקווה שעוד היום, לכל המאוחר- מחר.

אז אתמול לקראת שעות הערב תוך כדי המתנה והכנת הקרקע לשיווק שלנו, יצא לי לראות כמה פרקים בסדרה המשודרת כרגע בנטפליקס ונקראת: גמביט המלכה. 

אקדים ואומר כי לא מדובר בסדרת מתח, הרפתקאות או פעולה. זו סדרה העוסקת בשח-מט מתוך פרספקטיבה אחרת, סוג של אוטו-ביוגרפיה על בחורה צעירה בעולם השח בשנות השישים. 

לדעתי צריכה להיות זיקה גדולה לשח כדי לרצות לצפות בזה… אותי אישית היא מאוד עניינה מכיוון שבתור ילד אבא שלי לימד אותי לשחק שח. אמנם מאוד אהבתי את המשחק, אבל לא התמקצעתי בזה, הפוקוס שלי היה על מוזיקה.

הסדרה הזו מציגה באופן כל כך יפה את המשוואה של כישרון מול עבודה קשה וכמה כישרון תורם להצלחה. 

אגב, אני נכנס לעומק הנושא הזה בדיוק בפרק שלי בספר: I mastered Failure But Look at Me Now

למי שלא מכיר, מדובר בספר שמאגד את כתביהם של כמה סופרי רב-מכר מוכרים כמו ג’ק קנפילד, ג’ים רון, לס בראון ועוד רבים וטובים.
פרק 20 בספר זה הפרק שלי. מי שארגן את זה, זה המנטור שלי ג’וני ווימברי. 

בספר אני מכסה את נושא הכישרון לעומת עבודה קשה, וגם בסדרה הם מתעסקים בנושא: עד כמה כישרון הוא משמעותי.

בסדרה, הבחורה הצעירה הזו עונה להגדרה של גאון, בעלת כישרון מולד (בשח-מט) שמגלים אצלה כבר בגיל 7. היא הגיעה לתוצאות מדהימות בלי השכלה ועם אימון של פעם בשבוע עם השרת של בית היתומים בו גדלה, ועם זאת, זה הספיק רק עד נקודה מסויימת.

בלי לתת את כל כולה, להשקיע 24/7 באימון, להתמקצע בכל שעה פנויה של היום ו”לעבוד קשה”, היא לא מצליחה להגיע לרמות הגבוהות יותר. 

כשהיא מתחילה להשקיע ועובדת עם מאמן (בשלב ראשון היה לה מאמן ״בסדר״ ואז היא התחילה לעבוד עם מאמן ממש טוב), היא מצליחה לפרוץ ולהגיע לרמות הגבוהות ביותר.

זה קצת מזכיר לי את הסיפור האישי שלי עם סקסופון.

המורה שהיה לי בתקופת התיכון היה נחשב לאחד מהטובים בארץ, אם לא הטוב ביותר. בכיתה י”ב המורה שלי אמר לי שהוא שמח שאני טס לארה”ב, כי הוא כבר לא יכול לעזור לי. 

רק לאחר שטסתי והתחלתי לעבוד עם ד״ר Sampen, שהוא אחד הפרופסורים הטובים ביותר בעולם (אחר כך הוא היה גם הפרופסור שלי באוניברסיטה) הצלחתי לפרוץ את תקרת הזכוכית שהיתה לי בתיכון, ועם הכישרון הבסיסי והמולד שלי והעבודה המאוד קשה ומאומצת עם מורה מאוד מאוד טוב הגעתי לרמות הרבה יותר גבוהות, וזכיתי בתחרויות, במלגות, קונצרטים ורסיטלים.

כשמחברים את שלושת הפרמטרים האלה זה הופך למשהו מאוד עוצמתי. 

כי בשורה האחרונה- Hard work beats talent every day 

עם זאת, בסדרה הראו גם את סיפורם של האנשים שהתחרו מול הבחורה הצעירה הזו. מדובר באנשים שעבדו מאוד מאוד קשה, אך לא היה להם אפילו 10% מהכישרון המולד שלה והיא ניצחה אותם מבלי להניד עפעף. לכן יש משמעות גדולה מאוד גם לכשרון.

אני חושב שזה נכון לכל התחומים בחיינו. 

אם ניקח את שלושת המרכיבים האלה: כישרון, עבודה קשה ומאמן טוב, נקבל מתכון מאוד יפה כדי להצליח.

אני מניח שהיום אסיים לצפות בסדרה, נשאר לי אולי עוד פרק וחצי. מי יודע, אולי בהמשך אערוך עוד לייב בנושא.

נתראה מחר ותמשיכו לשגשג.

עוז קורן על נפלאות הכישרון

מתוך לייב בקבוצת משגשגים בפייסבוק ששודר בתאריך 26.10.2020

תגובות פייסבוק

הגב

*